There was an error in this gadget

What's on TOP?

Siapa geng Diet !! :)

Thursday, February 23, 2012

3rd week of MBBI

Salam dieters..

Semua dah breakfast pagi2 ni
Maiza awal2 lagi dah bangun sedia bekal utk suami
Bawa ke tempat memancing
Fishing sport one of activity utk kuar kan peluh
Ditambah pula muka terbakar...pffttt..

Ok cukup.minggu ke 3 diet maiza hancuss
Naik hampir 1kg
penat penat penat
tapi hormon happy terlebih sebab hari2 masak
utk hubby tercinta...hubyy tgh cuti neyh
Macam2 beliau request...
Dari stop makan malam..skrg dh makan smula..haihh
Help help..macamana niii....semangat tolong laaaa dtg



Tuesday, February 14, 2012

2nd week MBBI

Salam Uols
Macamna diet korang?? OK x
Nampak dalam cabaran berat badan ideal pun semua peserta
Loss banyak KG...sangat +ve..samapai saya pon turut positiff :)

Esok mr.Hubby balik..bermula la lagi satu cabaran
Nak menepis nafsu Happy n gembira time dia ada
SUsah susah..harap2 balik kali ni si dia support la si isteri ni utk diet :)

Semalam baru amek 2 psg baju kurung
ditempah saja2 je sbb kain dah lama beli
Xsempat nk anta tailor
Alhamdulillah tempah bulan Jan bulan Feb amik
Puas hati semua baju muatt
Horror la kalau x muat kaannn....harus usaha lebih gegeh! oH my

Okla cukup shj kali ini
Nak tido dulu..5 a.m nak amik si dia..
Pastu nak naik penimbang utk direkodkan MBBI
GUdluck to kawan2 and me too :)

Selamat berdiet
Jangan putus asa selagi x leh pakai kebaya

Wednesday, February 8, 2012

Minggu Petama Cabaran MBBI

salam readers

Alhamdulilah seminggu pertama cabaran diet " Mencapai Berat Badan Ideal"
yang dikelola oleh Mummybatrisya telah berlalu dengan pelbagai dugaan..
Dengan x sempat nak upload gambar permulaan..Sorry to penganjur.... :)
So hari ni nak upload beserta updated weight for yesterday 89.5kg..
Alhamdulillah walaupun makan nasi tetap turun..sebab myza demam..
sakit tekak dan x lalu nak makan...ada hikmah.Tq Allah atas dugaan MU ini..


pedulikan kegemukan lemak2 di badan ai..hew hew..

So ada lg 9 minggu to go..
Reminding myself to update berat every wednesday
for every weeks..so..lets go go go!